08.12.2015
Один з найпопулярніших і найсмачніших способів отримати суміш поживних речовин, протеїну та нормального смаку – це змішати їх у вигляді смузі. Якщо ви колись замовляли протеїнову смузі, ви бачили, як його роблять. Протеїновий порошок невідомої марки, трохи рідини, трохи інших компонентів та вуалю – смузі готовий! Робити вдома протеїнові смузі – такі ж, як ви колись купували, це не складно. Загалом-то, це дуже просто. З хорошим блендером та інструкцією ви будете збивати свої здорові, багаті на білок смузі – такі, які захочете! Звичайно, ви можете купувати готовий продукт, але приготування власних напоїв дасть вам повний контроль над компонентами, складом БЖУ в кожному смузі. А головне, ви будете готувати їх відповідно до своїх цілей. Давайте почнемо! Хто знає, може ви станете майстром з приготування смузі.
Так це можливо. Знайдіть ідеальний блендер для ваших смузі: він повинен добре змішувати та збивати тверді компоненти. Намагайтеся вибрати блендер з високою чашею, хорошими лезами, мірними мітками та набором швидкостей. Ринок запропонує вам і бюджетні, і дорожчі варіанти.
Почніть із 115-240 мл рідини. Скільки ви її додаватимете залежить від текстури, густоти, однорідності смузі.
Додати більше рідини для негустого смузі; додайте менше, якщо хочете більше густини – як у замороженому йогурті. Молоко створить приємну кремовість. Лід робить смузі схожим на мілкшейк, тільки корисніше!
Спробуйте поєднувати кілька типів протеїну. Наприклад, грецький йогурт та сироватковий протеїн. Це збільшить дозу протеїну, додасть текстури та смаку.
Деякі протеїнові суміші «загуснуть» смузі більше за інші. Наприклад, казеїн зробить напій дуже густим, його незручно питиме. Розбавте такий напій приблизно 120 мл рідини пункту 2.
Смузі - чудовий спосіб додати щось овочеве. Наприклад, у шпинату немає яскраво вираженого смаку та запаху, але є величезна поживна цінність. Жменьки овочів буде достатньо.
Шпинат поєднується з усім, шоколадний протеїн - з солодкою картоплею, протеїн зі смаком кориці вживається з буряком. Якщо ви використовуєте багаті на рідину овочі на кшталт огірка або селери, не забудьте додати менше базової рідини.
Фрукт зроблять смузі солодким і збагатять текстуру, наповнять ваші клітини корисними фітонутрієнтами, вітамінами та мінералами. Підходять заморожені чи свіжі фрукти. Тільки от заморожені зроблять ваш напій густішим.
Якщо ви дотримуєтеся низькокалорійної дієти, не додавайте фрукти.
Змішайте ці компоненти з вже готовим смузі – вони зроблять напій смачним та стійкішим.
Горіхи та горіхове масло додадуть смузі насичений, приємний смак і зарядять організм корисними жирами. Це висококалорійні продукти – зроблять смузі справжнім гейнером!
Трохи солодощі не завадить, але не перестарайтеся. Це може бути стевія, нектар агави, мед, кленовий сироп.
***
Звичайно, всі ці правила – лише посібник до дії. І це не вичерпний список у будь-якому випадку. Якось ви підвищите свою майстерність у приготуванні смузі, дізнаєтеся, що вам подобається і не подобається, і створите власний унікальний протеїновий смузі!
07.05.2023
Доставка найкращих суперфудів від провідних виробників!
07.05.2023
Доставка харчових добавок від найкращих брендів по Україні.
31.03.2023
Доставка жироспалювачів та комплексів для схуднення по всій території України!